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Question 1  

The issue is whether the organizers of an ISAF Continental Championship, in this case a 
European Championship, have the authority to require individual membership in ISAF 
International or Recognized Class Associations as a condition of entry for the event. 

Interpretation 1 

The answer is yes. 

The Eligibility Code at 21.2 requires ISAF eligibility for ISAF Continental Championships. 
The competitor may establish this eligibility by presenting a 'valid membership card' issued 
by a 'Member National Authority or one of its affiliated organizations', at 21.1. 

Further, the RRS, Appendix J - Notice of Race and Sailing Instructions, J1.1(4) provides 
the NOR shall include 'conditions of entry and any restrictions on entries'. Requiring 
individual membership in an ISAF Class racing event is a 'condition of entry' and also a 
'restriction on entries' and is consistent with the RRS, Appendix J and the ISAF Eligibility 
Code. 

 


